Сок от ацерола – естествен източник на витамин C за имунитет и жизненост, 500 ml
- Наличност: Има
- Модел: 360806 NFDS
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 360806 NFDS
Nef De Sante® Acerola
Сок от ацерола
500 ml
Подпомага нормалното състояние на имунната система, кожата, тъканите и зъбите
Сок от ацерола на Nef de Santé е висококачествен натурален продукт, разработен да осигури ефективна подкрепа на имунната система, здравето на кожата, тъканите и зъбите чрез концентрирана сила на плод от ацерола.
Предимства на сок от ацерола
● Стимулира естествената имунна защита на организма и подпомага справянето с инфекциозни агенти
● Поддържа нормалната структура и еластичност на кожата, благодарение на оптимално съдържание на витамин C
● Укрепва съединителната тъкан и благоприятства процесите на регенерация и заздравяване
● Допринася за здравината на венците и зъбите чрез поддържане на колагеновия синтез
● Осигурява антиоксидантна защита срещу оксидативен стрес и преждевременно стареене на клетките
● Подобрява метаболизма на желязото, подпомагайки образуването на хемоглобин и подобрявайки преноса на кислород в организма
● Съдейства за намаляване на чувството на умора и изтощение, като стимулира енергийния метаболизъм
● Подпомага възстановителните процеси след физическо натоварване или заболяване
● Благоприятства функциите на нервната система и психическата устойчивост
● Поддържа нормалната функция на капилярите и микроциркулацията в тъканите
Кое прави ацерола толкова полезна?
Ацерола е малък червен плод, известен още като „барбадоска череша“, който произхожда от тропическите райони на Южна и Централна Америка. Високо ценена заради изключително богатото си съдържание на витамин C, ацеролата превъзхожда дори цитрусовите плодове в това отношение – съдържа от 30 до 80 пъти повече витамин С от портокалите. Освен витамин C, ацеролата е естествен източник на биофлавоноиди, каротеноиди, антоцианини и органични киселини, които действат в синергия за подсилване на антиоксидантния капацитет на организма.
Механизмът на действие на ацеролата се дължи основно на високата биодостъпност на този витамин в естествената му форма. Витамин C е мощен редуциращ агент, който не само неутрализира свободните радикали, но също така играе ключова роля в множество ензимни процеси, сред които синтезът на колаген, карнитин и някои невротрансмитери.
Биофлавоноидите в ацеролата допълват и засилват действието на витамин C, като стабилизират неговата активност в организма и подобряват абсорбцията му. Органичните киселини от плода улесняват храносмилането и метаболизирането на микроелементи, докато каротеноидите и антоцианините предоставят допълнителна антиоксидантна и противовъзпалителна защита.
Здравните ползи от действието на сок от ацерола
● Подсилване на имунната система
Сокът стимулира естествения имунен отговор на организма благодарение на високото си съдържание на витамин C и биофлавоноиди. Витамин C активира производството и функционалността на фагоцитите – белите кръвни клетки, отговорни за улавянето и унищожаването на патогенни микроорганизми. Той също така увеличава секрецията на интерферони, които ограничават вирусната репликация и засилват комуникацията между клетките на имунната система. Чрез поддържането на оптимален антиоксидантен баланс, ацеролата намалява оксидативния стрес върху имунните клетки, подобрявайки тяхната ефективност.
● Подобрява състоянието на кожата и съединителната тъкан
Кожата и съединителната тъкан зависят от правилния синтез на колаген – структурният протеин, който осигурява тяхната здравина и еластичност. Витамин C е есенциален кофактор за ензимите пролилхидроксилаза и лизилхидроксилаза, които стабилизират структурата на новосинтезирания колаген. Това подпомага заздравяването на рани, намалява появата на бръчки и поддържа тонуса и целостта на кожата. Благодарение на антиоксидантните свойства на ацеролата, кожата е по-добре защитена срещу увреждания, причинени от UV-лъчи и замърсители.
● Укрепване на здравето на зъбите и венците
Здравето на устната кухина е пряко свързано с наличието на здрави съединителни тъкани в областта на венците. Сокът от ацерола допринася за поддържане на стабилна колагенова мрежа, която осигурява механична здравина на венците и предотвратява тяхното възпаление и отдръпване. Витамин C намалява пропускливостта на капилярите, ограничавайки риска от кървене на венците и развитие на пародонтални заболявания. Антиоксидантите в продукта също ограничават възпалителните процеси в устната кухина.
● Защита от оксидативен стрес и стареене
Свободните радикали, резултат от замърсяване, UV-радиация и нормалните метаболитни процеси, причиняват увреждане на клетъчните структури, което води до преждевременно стареене и хронични заболявания. Acerola Сок доставя високи дози естествен витамин C и биофлавоноиди, които действат като мощни антиоксиданти. Те ефективно неутрализират свободните радикали, възстановяват оксидативния баланс в организма и предпазват клетъчните мембрани, ДНК и ензимните системи от увреждане.
● Подпомагане на енергийния метаболизъм и борба с умората
Аскорбиновата киселина е ключов кофактор в биосинтеза на карнитин – молекула, която транспортира мастните киселини в митохондриите за производството на енергия. Недостигът на витамин C ограничава този процес, водейки до умора и физическа слабост. Acerola Сок осигурява достатъчни количества витамин C за поддържане на ефективния енергиен метаболизъм, като по този начин спомага за намаляване на усещането за изтощение и повишаване на физическата издръжливост.
● Подобряване на психическата устойчивост и функцията на нервната система
Витамин C е от съществено значение за синтеза на невротрансмитери като норадреналин и серотонин, които регулират настроението, мотивацията и когнитивната функция. Чрез осигуряване на достатъчни нива на витамин C, Acerola Сок подпомага баланса на неврохимичните процеси в мозъка, подобрявайки психическата устойчивост на стрес и улеснявайки процесите на учене и концентрация. Антиоксидантните свойства допълнително защитават нервната тъкан от оксидативни увреждания.
● Ускоряване на възстановяването след заболявания и физически натоварвания
След прекарани инфекциозни заболявания, хирургични интервенции или интензивни тренировки, организмът има повишена нужда от витамин C за регенерация на увредените тъкани и укрепване на имунната защита. Acerola Сок предоставя висококонцентрирана и лесно усвоима форма на витамин C, която подпомага бързото възстановяване на клетъчните структури, стимулира образуването на нова съединителна тъкан и намалява възпалителните процеси, свързани с периода на възстановяване.
● Подобряване на микроциркулацията и капилярната стабилност
Здравите капиляри са от съществено значение за осигуряване на адекватно кръвоснабдяване на всички тъкани. Витамин C участва в укрепването на капилярната стена чрез стимулиране на синтеза на колаген и еластин, ключови компоненти на съдовата структура. Приемът на Acerola Сок подобрява микроциркулацията, намалява риска от образуване на микрохематоми и отоци, като така допринася за по-добро снабдяване на тъканите с кислород и хранителни вещества.
Съставки: | В 50 ml./дн. доза: | %NRV* |
Ацерола (Malpighia glabra L.), 100% пастьоризирано пюре от плод, осигуряващо | 50 ml | ** |
Витамин C | 530 mg | 662.5% |
*хранителни референтни стойности; **няма определена хранителна референтна стойност;
Хранителни стойности: | В 100 ml |
Енергия | 120 kJ/28.2 kcal |
Мазнини | 0.24 g |
Наситени | 0.11 g |
Въглехидрати | 5.19 g |
Захари | 0.98 g |
Протеини | 0.59 g |
Сол | 0.05 g |
Не съдържа: Консерванти, сгъстители или други добавки.
Хранителна добавка, 500 ml
Приложение: Подпомага нормалното състояние на имунната система, кожата, тъканите и зъбите.
Забележка: Да не се приема от бременни и кърмещи жени. Не е подходящо за деца под 3 години. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За лица над 18 год.: По 25 ml (около 5 чаени лъжички), 1-2 пъти дневно, за предпочитане половин час преди хранене. За деца над 3 г.: По 25 ml веднъж дневно.
Съхранение: На сухо място, при температура до 25°C, далеч от пряка слънчева светлина и замръзване. След отваряне съхранявайте в хладилник в оригиналната опаковка и използвайте в рамките на 20 дни.
Производител: Nef de Sante, s.r.o, Словакия