Menu
Your Cart

Apfelpektin - Ябълков пектин, 90 капсули Karl Minck

Apfelpektin - Ябълков пектин, 90 капсули Karl Minck
Apfelpektin - Ябълков пектин, 90 капсули Karl Minck
  • Наличност: Има
  • Модел: 217 KM
  • Тегло: 0.50kg
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 110
24.73лв.
без ДДС: 24.73лв.

Ябълков пектин

Apfelpektin

Хранителна добавка, 90 веган капсули

 

Apfelpektin / Ябълков пектин, 90 капсули, е хранителна добавка на немската компания Karl Minck Naturheilmittel. Продуктът оказва благоприятен ефект върху дейността на стомашно-чревния тракт, поддържа здравословното храносмилане и метаболитните процеси в организма.

Ябълковият пектин на Karl Minck се получава от ябълки чрез специален, щадящ производствен процес. Поради високото съдържание на фибри продуктът е много подходящ за подобряване на храносмилането при диета с ниско съдържание на фибри и за подпомагане на отслабването.

 

Ябълките са добър източник на фибри, особено на разтворимия желатинообразен полизахарид, наречен пектин, който се свързва с холестерола в стомашно-чревния тракт и забавя усвояването на глюкозата. Те също така осигуряват голямо количество антиоксиданти, витамин С, витамин К, витамин B6 и манган. Ябълките също така осигуряват известно количество витамин А, витамин Е, ниацин, фолат, пантотенова киселина, холин, бетаин, калций, желязо, магнезий и фосфор.

 

Пектинът е открит за първи път през 1790 г. Едва в началото на 20-ти век се признава практическото приложение на пектините, които могат да се използват за производството на храни поради добрата им желираща способност.

Пектинът е вид фибри, които са намират във всички растителни клетъчни стени и тъкани. Количеството и концентрацията на пектин варира при различните растения. Ябълките, кайсиите и корите на цитрусовите плодове предлагат най-висока концентрация на пектин. Ябълковият пектин подобрява храносмилането и спомага за предотвратяване или лечение на стомашно-чревни и метаболитни нарушения.

 

Ябълковият пектин може да предотврати или да облекчи симптомите на широк спектър от медицински състояния, включително:

 

  • Рак на дебелото черво;
  • Захарен диабет;
  • Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ);
  • Високи нива на холестерол;
  • Синдром на раздразненото черво;
  • Метаболитен синдром;
  • Колит.

 

Здравословни ползи:

 

  • Подобряване на функцията на стомашно-чревния тракт

Чревният микробиом се нуждае от пре- и пробиотици, за да бъде здрав. Тъй като стимулира растежа и активността на полезни бактерии, ябълковият пектин се счита за пребиотик. Нещо повече - може да помогне за инхибиране на растежа на вредни бактерии в храносмилателния тракт.

 

  • Подпомага отслабването

Ябълковият пектин може да подпомогне отслабването, тъй като увеличава чувството на ситост, забавя изпразването на стомаха и намалява приема на храна. По-бавното храносмилане може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълго време. На свой ред това може да намали приема на храна, което води до загуба на тегло.

 

  • Контрол над нивата на кръвната захар

Смята се, че разтворимите фибри като пектин намаляват нивата на кръвната захар, което може да помогне при състояния като захарен диабет тип 2.

 

  • Подпомага функционирането на сърцето

Ябълковият пектин може да подобри здравето на сърцето чрез понижаване на нивата на холестерола и артериалното кръвно налягане. Той се свързва с жлъчните киселини в тънкото черво, което може да помогне за подобряване на нивата на холестерола. Нещо повече - ябълковият пектин може да повлияе на стойностите на артериалното кръвно налягане, което е рисков фактор за развитието на редица сърдечни заболявания.

 

  • Облекчаване на диарията и запека

Ябълковият пектин може да облекчи както диарията, така и запека. Като гелообразуващо влакно, пектинът лесно абсорбира вода и е доказано, че нормализира изпражненията.

 

  • Може да подобри усвояването на желязо

Ябълковият пектин може да подобри усвояването на желязото. Това е основен минерал, който транспортира кислород в човешкото тяло и участва в производството на червени кръвни клетки.

 

  • Може да подобри киселинния рефлукс

Пектинът може да подобри симптомите на киселинен рефлукс - състояние, при което стомашната киселина се връща обратно към хранопровода. Това води до неприятни усещания като парене зад гръдната кост, гадене и повръщане.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза (4 капс.):
Ябълков пектин400 mg1600 mg
Витамин C18 mg72 mg
Витамин E3 mg12 mg
Ниацин5.4 mg21.6 mg
Пантотенова киселина1.8 mg7.2 mg
Витамин B60.6 mg2.4 mg
Витамин B20.48 mg1.92 mg
Витамин B10.42 mg1.68 mg
Фолиева киселина60 mcg240 mcg
Биотин45 mcg180 mcg
Витамин B120.3 mcg1.2 mcg



Чист ябълков пектин, растителна капсула от хидроксипропилметилцелулоза, L-аскорбинова киселина, DL-алфа токоферол ацетат, никотинамид, малтодекстрин, калциев D-пантотенат, пиридоксин хидрохлорид, тиамин мононитрат, рибофлавин, фолиева киселина, биотин, цианокобаламин.

Приложение: Подпомага нормалния метаболизъм и оказва благоприятен ефект върху дейността на червата.

Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст:

По 2 капсули 2 пъти дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel,Германия

 

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.