Брашно от Тигрови ядки БИО 350 g
- Наличност: Има
- Модел: MT1713
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: MT1713
Biologische Chufa Tijgernoot Meel
БИО Брашно от Тигрови ядки
Безглутеновото тигрово брашно Mattison e продукт на растителна основа. Oрганично e и не съдържа ядки. Тигровите ядки, наричани още земни бадеми или чуфа, са всъщност ядливи грудки, кореноплодни. Със своя външен вид, с цвят на слонова кост и естествен сладък вкус, това брашно добавя превъзходен привкус към всички ястия. Отличен заместител и алтернатива на глутеновите брашна.
Тигровите ядки имат силен хранителен профил. Богати са на фибри, витамини, минерали и други хранителни вещества, които предлагат широк спектър от ползи за здравето:
- Източник на растителен протеин
- Насърчаване на храносмилането
- Поддържане на здрави имунни реакции
- Укрепване на костите
- Регулиране на кръвната захар
- Поддържане функцията на мускулите и нервите
- Осигуряване на по-високи нива на енергия
- Подобряване на съня
- Постигане на загуба на тегло и управление
- Благоприятстване на паметта и когнитивното функциониране
Тигровото брашно Mattisson се състои от 100% органични тигрови ядки. Тези кореноплодни се отглеждат в Западна Африка, където от векове са били ценени заради хранителните си свойства.
Като суперхрана брашното от тигрови ядки е богато на калций, фосфор, натрий, калий, желязо и цинк, витамини С и Е и фолиева киселина, както и ненаситени мазнини и протеини. То е с ниско съдържание на въглехидрати, което го прави идеално за палео и кетогенни диети и е с високо съдържание на фибри и антиоксиданти.
С богата си хранителна стойност, това брашно е отлично допълнение към здравословна, балансирана диета.
Смята се, че помага при загуба на тегло, като намалява скоковете на кръвната захар и поддържа усещане за ситост за по-дълги периоди от други храни с еквивалентни калории. А, като пребиотик, стимулира растежа на добри бактерии в храносмилателния тракт.
Тигровото брашно е лесна и универсална съставка за използване в кухнята. Предимството му, че може да се добавя към сладки и солени ястия, го прави лесна съставка за експериментиране. Възможностите са безкрайни – за печива, като например бананов хляб, мъфини, бисквити. Също така, чудесно допълва хрупкава темпура. Има приятен, естествен и сладък вкус, което позволява да се ограничи употребата на захар в рецептите.
Освен това брашното от тигрови ядки е подходящо да се смесва с други брашна или храни, като куркума, корен от мака и семена от чиа.
Това брашно е достъпен начин за обогатяване на диетата с важни хранителни вещества и фибри, за подхранване на тялото и поддържане на общото благосъстояние.
| Хранителни стойности: | В 100 g: | % от NRV* |
Енергия | 1809 kJ/ 435 kCal | |
Мазнини | 23.6 g | |
| Наситени | 4.8 g | |
| Въглехидрати | 39.2 g | |
| От които захари | 15.5 g | |
| Протеини | 4.9 g | |
| Фибри | 23.3 g | |
| Сол | 0 g | |
| Фосфор | 270 mg | 39% |
| Желязо | 2.6 mg | 19% |
| Йод | < 0.1 mg | 67% |
| Калий | 915 mg | 46% |
Мед | 0.27 mg | 27% |
| Магнезий | 105 mg | 28% |
| Манган | 1.4 mg | 70% |
| Витамин Е | 80 mg | 667% |
| Цинк | 2 mg | 20% |
Препоръки за употреба: Подходящ за влагане в ястия и печива.
Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия