Menu
Your Cart

Брашно от Тигрови ядки БИО 350 g

Брашно от Тигрови ядки БИО 350 g
Брашно от Тигрови ядки БИО 350 g
  • Наличност: Има
  • Модел: MT1713
  • Тегло: 0.50kg
  • Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: MT1713
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 473
27.06лв. (13.84€)
без ДДС: 22.55лв. (11.53€)

Biologische Chufa Tijgernoot Meel

БИО Брашно от Тигрови ядки

Безглутеновото тигрово брашно Mattison e продукт на растителна основа. Oрганично e и не съдържа ядки. Тигровите ядки, наричани още земни бадеми или чуфа, са всъщност ядливи грудки, кореноплодни. Със своя външен вид, с цвят на слонова кост и естествен сладък вкус, това брашно добавя превъзходен привкус към всички ястия. Отличен заместител и алтернатива на глутеновите брашна.

Тигровите ядки имат силен хранителен профил. Богати са на фибри, витамини, минерали и други хранителни вещества, които предлагат широк спектър от ползи за здравето:

  • Източник на растителен протеин
  • Насърчаване на храносмилането
  • Поддържане на здрави имунни реакции
  • Укрепване на костите
  • Регулиране на кръвната захар
  • Поддържане функцията на мускулите и нервите
  • Осигуряване на по-високи нива на енергия
  • Подобряване на съня
  • Постигане на загуба на тегло и управление
  • Благоприятстване на паметта и когнитивното функциониране

Тигровото брашно Mattisson се състои от 100% органични тигрови ядки. Тези кореноплодни се отглеждат в Западна Африка, където от векове са били ценени заради хранителните си свойства.

Като суперхрана брашното от тигрови ядки е богато на калций, фосфор, натрий, калий, желязо и цинк, витамини С и Е и фолиева киселина, както и ненаситени мазнини и протеини. То е с ниско съдържание на въглехидрати, което го прави идеално за палео и кетогенни диети и е с високо съдържание на фибри и антиоксиданти.

С богата си хранителна стойност, това брашно е отлично допълнение към здравословна, балансирана диета.

Смята се, че помага при загуба на тегло, като намалява скоковете на кръвната захар и поддържа усещане за ситост за по-дълги периоди от други храни с еквивалентни калории. А, като пребиотик, стимулира растежа на добри бактерии в храносмилателния тракт.

Тигровото брашно е лесна и универсална съставка за използване в кухнята. Предимството му, че може да се добавя към сладки и солени ястия, го прави лесна съставка за експериментиране. Възможностите са безкрайни – за печива, като например бананов хляб, мъфини, бисквити. Също така, чудесно допълва хрупкава темпура. Има приятен, естествен и сладък вкус, което позволява да се ограничи употребата на захар в рецептите.

Освен това брашното от тигрови ядки е подходящо да се смесва с други брашна или храни, като куркума, корен от мака и семена от чиа.

Това брашно е достъпен начин за обогатяване на диетата с важни хранителни вещества и фибри, за подхранване на тялото и поддържане на общото благосъстояние.

Хранителни стойности:В 100 g:% от NRV*

Енергия

1809 kJ/ 435 kCal

Мазнини 

23.6 g
Наситени 4.8 g
Въглехидрати       39.2 g
От които захари 15.5 g
Протеини            4.9 g
Фибри           23.3 g
Сол   0 g
Фосфор270 mg 39%
Желязо2.6 mg 19%
Йод< 0.1 mg 67%
Калий915 mg 46%

Мед

0.27 mg27%
Магнезий105 mg28%
Манган1.4 mg 70%
Витамин Е80 mg667%
Цинк2 mg 20%


Препоръки за употреба: Подходящ за влагане в ястия и печива.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.