Menu
Your Cart

Цикория Здравословна напитка за храносмилане и тонус Паста 200 g

Цикория Здравословна напитка за храносмилане и тонус Паста 200 g
Цикория Здравословна напитка за храносмилане и тонус Паста 200 g
  • Наличност: Има
  • Модел: 000307
  • Тегло: 0.50kg
  • Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 000307
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 32
5.76лв. (2.95€)
без ДДС: 4.80лв. (2.45€)

Chicory Šķīstošie cigoriņi

Паста от цикория, 200 g

 

Пастата от цикория е концентриран екстракт от корена на растението, предназначен за приготвяне на здравословна алтернатива на кафето, както и за добавяне на вкус, цвят и плътност към месни и млечни продукти, сосове и десерти.

 

Основни ползи:

 

  • Цикорията съдържа голямо количество от разтворими фибри – основно инулин, който е известен със своето пребиотично действие и потенциален ефект за контрол на кръвната захар;
  • Помага за регулиране на нивата на триглицеридите и холестерола в кръвта, намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания;
  • Насърчава по-доброто усвояване на калций и магнезий, което увеличава здравината и плътността на костите;
  • Увеличава производството на ензими, отговорни за разграждането на мазнините;
  • С наличието на голям брой витамини (A, B, C, E и др.) и минерали (калий, калций, селен и др.), цикорията влияе благотворно върху различни процеси в организма;
  • Дава чувство на ситост и потиска чувството на глад.

 

Полезните свойства на цикорията са отдавна известни. В древен Египет и Рим тя е била използвана като лекарство, а по-късно и за подобряване на вкуса на различни ястия. Малко по-късно католически монаси в Европа разработват тонизираща напитка, приготвяна чрез печене и смилане на корени от цикория, отглеждани в манастирските дворове, след което накисвали сместа в гореща вода. Според една от версиите, цикорията започва да се използва като заместител на кафето в началото на 19 век, по време на рязко покачване на цените на суровината в Европа. Според друга теория, употребата на цикорията вместо кафе съвпада с голямото преселването на европейци в Америка.

 

Благоприятните свойства на това растение се дължат на неговия състав, предимно инулин - полизахарид, който придава сладникавия вкус на цикорията.

Инулинът поддържа нормални нива на кръвната захар и може да служи като безвреден подсладител, когато приемът на въглехидрати трябва да бъде ограничен. Той е необходим за поддържане на постоянен състав на чревната микрофлора. Инулинът активира пролиферацията на полезни бактерии, предпазва организма от вредни микроорганизми, което подобрява храносмилането, укрепва имунната система и др.

 

Получаването на паста от цикория преминава през няколко производствени етапа, които запазват полезния ѝ състав. Корените от цикория се пекат и след това се накисват в гореща вода, за да се извлекат разтворимите им компоненти. Течният екстракт се филтрира и от него се отстраняват всички неразтворими твърди вещества. Получената филтрирана течност се обработва  в изпарител, който отстранява водата и концентрира останалите вещества в гъста паста.

Хранителни стойностиВ 100 g:

Енергия

1197 kJ/286 kcal

Мазнини

0.1 g
От които наситени0 g

Въглехидрати

70 g

от които захари

27 g

Фибри

0.08 g

Протеини

8.9 g

Сол
(Съдържанието на сол е само от естествено съдържащ се натрий.)

0.0 g



Препоръчителен начин на употреба: Разтворете от ½ до 1 чаена лъжичка продукт в 200 ml гореща или студена вода. Може да се добави захар, мляко или сметана на вкус.

Съхранение: На стайна температура, място недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Maadlex OÜ, Йихви, Естония.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.