Кефирена гъба
- Наличност: Има
- Модел: 03205 (1486128) GP
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 03205 (1486128) GP
Kefir Pilz
Кефирена гъба
Кефирената млечна гъба представлява група от дрожди и млечнокисели бактерии, които живеят в симбиоза и се използват за приготвяне на вкусен и здравословен продукт - кефир.
Основни ползи:
- Премахва остатъците от антибиотици от органи и тъкани, като по този начин нормализира чревната микрофлора;
- Подобрява стомашните функции;
- Облекчава възпалителни процеси;
- Укрепва защитните сили на организма;
- Намалява симптомите на алергия.
Кефирът е гъст млечно-кисел продукт с вкус, подобен на айрян и ниско съдържание на въглероден диоксид и алкохол. Произвежда се чрез процес на ферментация на мляко с кефирена гъба, в който участват млечнокисели бактерии и дрожди. В зависимост от условията, кефирът се приготвя от 12 до 72 часа. В края на ферментацията готовата кефирена напитка е практически без лактоза и се счита за особено лесна за смилане. Има характерен кисел вкус, който се причинява от активността на микроорганизмите.
Кефирът съдържа комплекс от витамини (А, група В, D, PP), желязо, йод, цинк и калций. В допълнение към тези, укрепващи здравето активни вещества, кефирът доставя на организма протеини, проензими, полизахариди и лактобацили. Този богат състав може да послужи като профилактика на множество заболявания. Млечнокиселите бактерии в кефира са важен източник на витамин B12 за вегетарианците. За направата на веган кефир може да се използва кокосово, бадемово или соево мляко.
Симбиозата на дрожди и бактерии се е доказала при лечението на всички видове алергии, инфекции, заболявания на храносмилателната система, черния дроб и жлъчния мехур. Употребата на кефир се препоръчва при инсулинонезависим захарен диабет, тъй като бактериите имат способността да понижават нивата на кръвната захар. Кефирът има положителен ефект при автоимунни и имунокомплексни заболявания. Може да понижава кръвното налягане и да е от полза за хипертониците. Продуктът се използва успешно и в козметиката. Гъбата е включена в различни формули за грижа за лицето и тялото.
Ползите от кефирената гъба са открити няколко хиляди години преди нашата ера. Древна легенда разказва, че тибетски монаси забелязали необичайното свойство на млякото да ферментира по различен начин в различните ястия.
Това необяснимо явление предизвикало голям интерес и те започнали да го изучава. С течение на времето, монасите открили, че кефирът съдържа протеини с лечебни свойства. Продуктът станал известен на целия свят чак след Великите географски открития.
Съставки: Към прясно мляко или косово, бадемово или соево добавете кефирена гъба. След приблизително 12-72 часа кефирът трябва да е готов за употреба.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура 8-12°C! След приготвяне съхранявайте в хладилник.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: GALL-Pharma GmbH, Австрия