Menu
Your Cart

Кефирена гъба

Кефирена гъба
Кефирена гъба
  • Наличност: Има
  • Модел: 03205 (1486128) GP
  • Тегло: 0.50kg
  • Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 03205 (1486128) GP
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 1943
48.58лв. (24.84€)
без ДДС: 40.48лв. (20.70€)

Kefir Pilz

Кефирена гъба

 

Кефирената млечна гъба представлява група от дрожди и млечнокисели бактерии, които живеят в симбиоза и се използват за приготвяне на вкусен и здравословен продукт - кефир.

 

Основни ползи:

 

  • Премахва остатъците от антибиотици от органи и тъкани, като по този начин нормализира чревната микрофлора;
  • Подобрява стомашните функции;
  • Облекчава възпалителни процеси;
  • Укрепва защитните сили на организма;
  • Намалява симптомите на алергия.

 

Кефирът е гъст млечно-кисел продукт с вкус, подобен на айрян и ниско съдържание на въглероден диоксид и алкохол. Произвежда се чрез процес на ферментация на мляко с кефирена гъба, в който участват млечнокисели бактерии и дрожди. В зависимост от условията, кефирът се приготвя от 12 до 72 часа. В края на ферментацията готовата кефирена напитка е практически без лактоза и се счита за особено лесна за смилане. Има характерен кисел вкус, който се причинява от активността на микроорганизмите.

 

Кефирът съдържа комплекс от витамини (А, група В, D, PP), желязо, йод, цинк и калций. В допълнение към тези, укрепващи здравето активни вещества, кефирът доставя на организма протеини, проензими, полизахариди и лактобацили. Този богат състав може да послужи като профилактика на множество заболявания. Млечнокиселите бактерии в кефира са важен източник на витамин B12 за вегетарианците. За направата на веган кефир може да се използва кокосово, бадемово или соево мляко.

 

Симбиозата на дрожди и бактерии се е доказала при лечението на всички видове алергии, инфекции, заболявания на храносмилателната система, черния дроб и жлъчния мехур. Употребата на кефир се препоръчва при инсулинонезависим захарен диабет, тъй като бактериите имат способността да понижават нивата на кръвната захар. Кефирът има положителен ефект при автоимунни и имунокомплексни заболявания. Може да понижава кръвното налягане и да е от полза за хипертониците. Продуктът се използва успешно и в козметиката. Гъбата е включена в различни формули за грижа за лицето и тялото.

 

Ползите от кефирената гъба са открити няколко хиляди години преди нашата ера. Древна легенда разказва, че тибетски монаси забелязали необичайното свойство на млякото да ферментира по различен начин в различните ястия.

Това необяснимо явление предизвикало голям интерес и те започнали да го изучава. С течение на времето, монасите открили, че кефирът съдържа протеини с лечебни свойства. Продуктът станал известен на целия свят чак след Великите географски открития.

Съставки: Към прясно мляко или косово, бадемово или соево добавете кефирена гъба. След приблизително 12-72 часа кефирът трябва да е готов за употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура 8-12°C! След приготвяне съхранявайте в хладилник.

 Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: GALL-Pharma GmbH, Австрия

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.