Menu
Your Cart

Върбовка (ферментирал чай) – Баланс, антиоксидантна защита и лекота, 40 g

Върбовка (ферментирал чай) – Баланс, антиоксидантна защита и лекота, 40 g
Върбовка (ферментирал чай) – Баланс, антиоксидантна защита и лекота, 40 g
  • Наличност: Има
  • Модел: 472410
  • Тегло: 0.50kg
  • Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 472410
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 64
17.29лв. (8.84€)
без ДДС: 14.41лв. (7.37€)

Iван-чай ферментований

Ферментирал чай от теснолистна върбовка, 40 g

 

Ферментиралият чай от гранулирани листа на теснолистна върбовка е с благоприятен ефект върху нервната система, храносмилането и пикочните пътища. Вкусът му се различава от традиционните билкови напитки. Ферментацията запазва силния и леко тръпчив вкус на изсушените листа на растението, но добавя към него и сладникави плодови нотки.

 

Основни ползи:

  • Релаксиращ ефект: Не съдържа кофеин, има успокояващ ефект и затова е подходящ за пиене преди лягане.
  • Антимикробно действие: Потиска растежа на опасни бактерии (стрептококи, стафилококи, ентерококи, гонококи).
  • Антиоксидантни свойства: Предотвратява увреждането на тъканите в тялото и преждевременното му стареене.

 

Ферментиралият чай от теснолистна върбовка (огнена трева), е бил една от най-разпространените напитки в Европа през 19 век. Популярен е като Иван-чай и е с доказани във времето противовъзпалителни и седативни свойства. Листата на растението съдържат каротин, аскорбинова киселина, пектин, слуз, флавоноиди и други елементи, полезни за укрепване на имунната система и за облекчаване на проблеми с пикочно-половата система. Чаят проявява обгръщащи лигавиците свойства, които са благоприятни при язви, колит и гастрит. В теснолистната върбовка има три пъти повече витамин С от портокалите. Следователно, тя е ефективна при метаболитни нарушения, анемия и за насърчаване на цялостното здраве.

 

Ферментиралият чай не съдържа кофеин, пикочна, пуринова или оксалова киселина, които присъстват в обикновен чай или кафе, могат да нарушат метаболизма и да причинят пристрастяване и зависимост. Иван-чай е с благоприятен ефект върху устната кухина и е отлично средство за превенция на пародонтоза и кариес, както и за нормализиране състоянието на устната лигавица. Може да се използва в помощ на стандартното лечение на респираторни заболявания, при проблеми на стомашно-чревния тракт, гастрит, пептична язва, холецистит и за облекчаване на някои гинекологични и урологични състояния като уролитиаза и цистит.

 

Обработката на теснолистната върбовка запазва широкия спектър витамини, органични киселини, флавоноиди, фитостероли и минерали, сред които се открояват калий, калций, магнезий, желязо, никел, мед, манган. Благодарение на тях, теснолистната върбовка намира приложение и в козметиката. Галовата киселина в състава ѝ подобрява структурата на кожата и забавя процеса на стареене. Служи и като добър овлажнител за кожата. Танините намаляват активността на мастните жлези и помагат в борбата с мазната коса.

Подобрява състоянието на космените фоликули, активира растежа на косата.

Хранителни стойностиВ 100 g:

Енергия

23.4 kJ/ 5.6 kcal

Мазнини

0 g

Въглехидрати

11 g

Протеини

0.3 g

Препоръчителен начин на употреба: 1 чаена лъжичка от продукта се залива с 300 ml гореща вода (95–96°C). Оставя се да се запари 8–10 минути. Възможно е повторно запарване.

Съхранение: Да се съхранява при температура от +5°C до +25°C., на място недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: ТОВ „ФітоБіоТехнології“, Украйна.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.