Подсилва имунитета Комбуча Чаена гъба с ферментирал плодов чай 200 ml
- Наличност: Има
- Модел: 01683 (1999253) GP
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 01683 (1999253) GP
Kombucha Teepilz
Комбуча Чаена гъба с ферментирал плодов чай
Чаената гъба Комбуча във ферментирал плодов чай е висококачествен продукт на Gall Pharma за укрепване на жизнените сили.
Основни ползи:
- Подпомага чревната функция;
- Стимулира пречистването на кръвта;
- Подкрепя защитните сили на организма;
- Допринася за по-добра обща жизненост.
Комбуча е традиционна ферментирала напитка от Далечния изток, приготвена от подсладен чай с помощта на комбуча култури. Тези култури не са същинска гъба, а желеобразна смес от дрожди и оцетнокисели бактерии, които осъществяват ферментацията като метаболизират добавената захар. По време на процеса се произвеждат ценни метаболити.
Чаената гъба Комбуча с ферментирал разтвор от подсладен плодов чай от шипка и хибискус се използва за производството на характерната напитка. Тъй като е жив организъм, съставът и вкусът на напитката се променят в зависимост от условията на ферментация. Макар и в различни съотношения, полезният състав от киселини (глюкуронова, глюконова, оцетна, млечна и уснинова), пробиотици, витамини и минерали се запазва.
Комбуча е от полза за червата, кожата, метаболизма и защитните сили на организма като цяло. Богата е на витамини от група В, витамин С и полезни бактерии, които могат да укрепят имунната система и да помогнат на тялото да се възстанови по-бързо от настинка, грип или други инфекциозни заболявания. Плодовият чай от шипка и хибискус, в който чаената гъба ферментира, е източник на антиоксиданти, които предпазват тялото от оксидативните увреждания, причинени от свободните радикали. Антиоксидантите може да предотвратят оксидативния стрес в мозъчните клетки. Така се забавя стареенето на клетъчно ниво, което помага за предотвратяване на невродегенеративни заболявания.
Комбучата е полезна за функцията на черния дроб, тъй като съдържа глюкуронова киселина. Това е съединение с естествено детоксикиращи ефекти, което може да подкрепи черния дроб в разграждането на лекарства, билирубин, химикали и други токсини. Ежедневната консумация на комбуча може да помогне за лечение на увреждане на черния дроб и да предотврати натрупването на токсини в тялото.
Чаената гъба с ферментирал плодов чай е потенциален източник на пробиотици, които благоприятстват храносмилането и балансират нивата на бактериите в червата. Проучвания върху животни показват, че консумацията на напитката може да подобри управлението на нивата на холестерола и да намали риска от развитие на сърдечни заболявания.
Съставки: Чаена гъба във ферментирал плодов чай (от шипка, хибискус и захар)
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: GALL-Pharma GmbH, Австрия