Пробиотичен зеленчуков бульон с Мисо и гъби Шийтаке, БИО + билки и подправки 240 ml
- Наличност: Има
- Модел: MT3036
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: MT3036
Organic Vegan Broth Miso Shiitake
Зеленчуков бульон с Мисо и гъби Шийтаке, 240 ml
Зеленчуковият бульон с Мисо и гъби Шийтаке на Mattisson Healthstyle е органичен продукт за получаване на здравословна напитка за пиене или да послужи като хранителна основа за супи и сосове.
Основни ползи:
- Богата комбинация от хранителни вещества;
- Може да подпомогне имунната система;
- Подобрява работата на храносмилателния тракт;
- Насърчава клетъчното обновяване;
- Може да понижи нивата на холестерола;
За основа на органичния бульон служи японската подправка мисо, която се състои от ферментирала смес от соеви зърна, коджи култура и шийтаке. Шийтаке е годна за консумация гъба, която се консумира широко в страните от Източна Азия и е високо ценена заради плътния си умами вкус и уникален хранителен профил. Качествата на гъбите и мисо се допълва от добавените към бульона моркови, чесън, джинджифил, целина, анасон, лимонена трева, пипер и ким. Продуктът не съдържа консерванти и изкуствени подобрители на вкуса.
Подправката мисо е пълна с хранителни вещества като протеини, фибри, витамини, минерали (калий) и аминокиселини. Соевият протеин в мисото може да понижи нивата на холестерола, докато витамин Е, сапонинът и диетичните фибри подобряват здравето и външния вид на кожата.
Непастьоризираното мисо е съдържа полезни бактерии (пробиотици), които могат да подобрят здравето на червата и да подпомогнат храносмилането. Коджи културата превръща хранителните вещества в соевите зърна по-смилаеми, което позволява на тялото да извлече още повече ползи за здравето, отколкото от обикновените ястия със соя.
Привържениците на здравословния начин на живот могат да се насладят и на полезните ефекти от консумацията на шийтаке. В древни китайски ръкописи гъбите шийтаке са описани като афродизиак и стимулант на младостта и мъжествеността. В китайската медицина се смята, че тези гъби благоприятстват здравето, като подобряват кръвообращението и насърчават дълголетието. В допълнение, шийтаке съдържа полизахариди, терпеноиди, стероиди и липиди, някои от които са способни да понижават нивата на холестерола и имат имуностимулиращ ефект. Ценните свойства на гъбите шийтаке са потвърдени от множество научни изследвания.
Консумацията на шийтаке е добра профилактика на сърдечни заболявания. Учените са идентифицирали три съединения в гъбите - еритаденин, стероли и бета-глюкани, които помагат за понижаване на нивата на холестерола.
Тези гъби съдържат голямо количество фибри, витамини В5 и В6, които са отговорни за обновяването на клетките на кожата и дейността на нервната система и витамин D, който е необходим на всеки градски жител. Шийтаке е гъба, богата на и минералите селен, манган и цинк и е сред първите четири най-богати източници на мед.
Шийтаке може да помогне на вегани и вегетарианци да попълнят запасите от аминокиселини, които тялото обикновено получава от месото. Съставът на шийтаке е еквивалентен на този на риба или говеждо месо.
| Хранителна стойност: | В 100 ml: |
Енергия | 34.5 kJ/ 8.51 kCal |
Мазнини | < 0.2 g |
Наситени мазнини | < 0.1 g |
Въглехидрати | 1.31 g |
Захари | 0.30 g |
Протеини | 0.53 g |
Фибри | 1 g |
Сол | 0.53 g |
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! След отваряне съхранявайте в хладилник. Да се използва до 72 часа след отваряне.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Mattisson Healthstyle, Нидерландия