Цвекло (Семена за кълнове) Био, 30 g Dary Natury
- Наличност: Има
- Модел: 001825 DN
- Тегло: 0.50kg
Burak Nasion ana kielki EKO
Цвекло, БИО Семена за кълнове
EKO nasiona na kiełki Burak представлява семена от цвекло, продукт от биологично земеделие, за отглеждане на кълнове за консумация. Кълновете са пълноценна храна, която снабдява организма с енергия. Те са част от здравословната диета от хиляди години. Кълновете съдържат концентрирани количества витамини, минерали, протеини, ензими и много други ценни вещества. Всички съставки се усвояват лесно от организма. Несъмнено кълновете са отличен елемент от здравословното хранене. Отгледани в домашни условия, те са пресни, свежи и вкусни. Кълновете от червено цвекло са хрупкави и с приятен вкус. Те са нискокалорични и с високо съдържание на фибри. Съдържат витамини A, B, С, E и К, калий, калций, фосфор, желязо, сяра, йод, аминокиселини и фолиева киселина. Кълновете имат силно антиоксидантно действие. Можете да ги добавите в салати, сокове, супи или ги консумирате като закуска.
В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг абсорбиращ вода материал. Върху марлята се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Поддържайте марлята винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от вида на покълващото растение, кълновете се появяват след 2-4 дни.
Ползи на кълновете от цвекло:
- Богати на антиоксиданти - кълновете от цвекло съдържат много антиоксиданти, като антоцианини, които помагат да се намали възпалението в тялото и то да се бори със свободните радикали, които могат да доведат до увреждане на клетките.
- Източник на витамини и минерали - кълновете от цвекло съдържат много важни хранителни вещества, като витамин С, калий, магнезий и желязо, които са важни за здравето на сърцето, имунната система и кръвните клетки.
- Подпомагат здравето на черния дроб - кълновете от цвекло съдържат флавоноиди, които подпомагат здравето на черния дроб и намаляват риска от развитие на мазнини в тялото.
- Контрол на кръвното налягане - кълновете от цвекло подпомагат контрола на кръвното налягане чрез подобряване на циркулацията на кръвта и намаляване на запушването на артериите.
- Подобряват функцията на мозъка - кълновете от цвекло съдържат нитрати, които помагат за подобряване на кръвообращението към мозъка и подобряват когнитивните функции.
Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка – кълнове от цвекло:
Кълновете от цвекло, както и другите зеленчукови кълнове, са източник на множество полезни и хранителни вещества. Покълналите семена от цвекло са чудесно предложение за всички, които искат да останат в добро здраве и да подкрепят външния си вид. Те са богат източник на витамини, фибри и ензими, които влияят благоприятно на широк спектър от процеси, протичащи в организма. Кълновете от цвекло подпомага здравето на сърцето - съдържат нитрати, които понижават кръвното налягане и подобряват кръвообращението, което е полезно за здравето на сърцето. Те са богат източник на антиоксиданти, като антоцианини и бета-каротин, които помагат да се намали възпалението в тялото и то да се бори със свободните радикали, които могат да доведат до увреждане на клетките. Кълновете дават енергия и сила, подобряват способността за физически упражнения чрез стимулиране на кръвообращението и увеличаване на кислородната доставка до мускулите. Продуктът подпомага здравето на мозъка тъй като цвеклото съдържа нитрати, които стимулират кръвообращението към мозъка и подобряват когнитивните функции.
Съставки: Семена от цвекло* 100%
*продукт от биологично земеделие
Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Dary Natury, Полша