Ферментирал оцет от Мороми – тонус и храносмилателен комфорт, 720 ml
- Наличност: Има
- Модел: 474679 ITOH
- Тегло: 0.50kg
- Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 474679 ITOH
ITOH KAMPO® Ryuukyuu moromi vinegar drink Ферментирал оцет от Мороми (от остров Рюкю, Япония)
Насърчава метаболитния баланс, подпомага храносмилането и енергийния тонус
Ферментиралият Мороми оцет е разработен по класическа японска технология. Натуралната му формула стимулира енергията, поддържа метаболизма и поддържа вътрешния баланс на организма.
● Подпомага естествените детоксикиращи процеси в организма
● Поддържа здравословния метаболизъм и насърчава изгарянето на мазнини
● Има лек алкализиращ ефект върху организма
● Подобрява храносмилането и усвояването на хранителни вещества
● Съдейства за стабилизиране на нивата на кръвната захар
● Подпомага функцията на черния дроб и бъбреците
● Подобрява енергийните нива и общия тонус
● Има антиоксидантно и противовъзпалително действие
● Подобрява циркулацията и подпомага здравето на сърдечно-съдовата система
Състав и производствен процес
Формулата на оцета е базирана на традиционна ферментационна техника, използваща остатъчната субстанция след дестилацията на оризова ракия (Awamori) – т.нар. Мороми. Мороми представлява смес от ферментирал оризов малц, богат на аминокиселини, ензими и органични киселини. Тази субстанция преминава през допълнителна ферментация, при която се образува оцет с висока биологична активност.
Съдържа преработена кафява захар, която допринася за леко сладък вкус и осигурява допълнителни минерали и микроелементи. Оризовият оцет е включен в състава с цел да подсили пробиотичния и ензимен профил на продукта, като същевременно играе роля на естествен консервант. Продуктът е богат източник на 18 незаменими и заменими аминокиселини, сред които аргинин, глутаминова киселина, аспарагинова киселина и валин, които имат ключова роля в протеиновия синтез и възстановяването на тъканите. Оцетната киселина е основен компонент, отговорен за баланса на чревната флора и регулиране на гликемичния индекс след хранене.
Физиологични ползи от ферментиралия мороми оцет
Метаболитна регулация
Редовната употреба на мороми оцет оказва директно влияние върху метаболизма на мазнините и въглехидратите. Благодарение на високото съдържание на оцетна киселина и аминокиселини с разклонена верига (BCAA), организмът ускорява липолизата и трансформира мазнините в енергия по-
ефективно. Това подобрява цялостната енергийна ефективност, намалява чувството на умора и подпомага възстановяването след физическо натоварване.
Детоксикация и алкализиране
Ферментиралите съставки в мороми оцета активират чернодробната функция и улесняват елиминирането на токсини чрез урината и жлъчката. Продуктът има благоприятен алкализиращ ефект върху телесните течности, което създава среда, неблагоприятна за възпалителни процеси и оксидативен стрес. Това подпомага вътрешното равновесие и поддържа имунната устойчивост.
Подпомагане на храносмилането и чревната микрофлора
Органичните киселини и ензимите във ферментиралия оцет стимулират секрецията на стомашни сокове и подобряват разграждането на хранителните вещества. Това води до по-добро усвояване на витамини, минерали и протеини. Благоприятният ефект върху чревната флора ограничава разпространението на патогенни бактерии и допринася за здравословна имунна реакция.
Кардио-респираторна и антиоксидантна защита
Съдържащите се аминокиселини и биоактивни компоненти повлияват положително тонуса на съдовата система и спомагат за регулиране на кръвното налягане. Антиоксидантните свойства на оцета се дължат на присъствието на фенолни съединения и ензими, които неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от преждевременно стареене. Това е от ключово значение за дългосрочното здраве на сърцето и мозъка.
Ферментирал оцет от Мороми (от остров Рюкю, Япония), 720 ml
Съставки: | В 30 ml./дн. доза: | %NRV* |
Изолевцин | 5 mg | ** |
Левцин | 8 mg | ** |
Лизин | 6 mg | ** |
Метионин | 1 mg | ** |
Фенилаланин | 5 mg | ** |
Тирозин | 6 mg | ** |
Треонин | 5 mg | ** |
Триптофан | 0.6 mg | ** |
Валин | 7 mg | ** |
Хистидин | 3 mg | ** |
Аргинин | 11 mg | ** |
Аланин | 11 mg | ** |
Аспарагинова киселина | 18 mg | ** |
Глутаминова киселина | 21 mg | ** |
Глицин | 7 mg | ** |
Пролин | 3 mg | ** |
Серин | 6 mg | ** |
Цистин | 4 mg | ** |
Оцетна киселина | 360 mg | ** |
*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна стойност
Хранителни стойности: | В 30 ml: |
Енергия | 31 kcal |
Протеини | 0.12 g |
Мазнини | 0 g |
Въглехидрати | 7.71 g |
Сол | < 0.01 g |
720 ml
Забележка: При прием на лекарства се консултирайте с лекар преди прием. При свръхчувствителност или неразположение, преустановете приема и се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: От 30 до 90 ml дневно, разредени с вода или друга напитка.
Съхранение: На сухо място и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Itoh Kanpo Pharmaceutical Co., Ltd., Япония