Menu
Your Cart

Ферментирал оцет от Мороми – тонус и храносмилателен комфорт, 720 ml

Ферментирал оцет от Мороми – тонус и храносмилателен комфорт, 720 ml
Ферментирал оцет от Мороми – тонус и храносмилателен комфорт, 720 ml
  • Наличност: Има
  • Модел: 474679 ITOH
  • Тегло: 0.50kg
  • Курс: 1 EUR = 1.95583 BGN: 474679 ITOH
Продадени продукти: 0
Прегледи на продукта: 9
30.51лв.
без ДДС: 25.43лв.

ITOH KAMPO® Ryuukyuu moromi vinegar drink Ферментирал оцет от Мороми (от остров Рюкю, Япония)

Насърчава метаболитния баланс, подпомага храносмилането и енергийния тонус

Ферментиралият Мороми оцет е разработен по класическа японска технология. Натуралната му формула стимулира енергията, поддържа метаболизма и поддържа вътрешния баланс на организма.

● Подпомага естествените детоксикиращи процеси в организма

● Поддържа здравословния метаболизъм и насърчава изгарянето на мазнини

● Има лек алкализиращ ефект върху организма

● Подобрява храносмилането и усвояването на хранителни вещества

● Съдейства за стабилизиране на нивата на кръвната захар

● Подпомага функцията на черния дроб и бъбреците

● Подобрява енергийните нива и общия тонус

● Има антиоксидантно и противовъзпалително действие

● Подобрява циркулацията и подпомага здравето на сърдечно-съдовата система

Състав и производствен процес

Формулата на оцета е базирана на традиционна ферментационна техника, използваща остатъчната субстанция след дестилацията на оризова ракия (Awamori) – т.нар. Мороми. Мороми представлява смес от ферментирал оризов малц, богат на аминокиселини, ензими и органични киселини. Тази субстанция преминава през допълнителна ферментация, при която се образува оцет с висока биологична активност.

Съдържа преработена кафява захар, която допринася за леко сладък вкус и осигурява допълнителни минерали и микроелементи. Оризовият оцет е включен в състава с цел да подсили пробиотичния и ензимен профил на продукта, като същевременно играе роля на естествен консервант. Продуктът е богат източник на 18 незаменими и заменими аминокиселини, сред които аргинин, глутаминова киселина, аспарагинова киселина и валин, които имат ключова роля в протеиновия синтез и възстановяването на тъканите. Оцетната киселина е основен компонент, отговорен за баланса на чревната флора и регулиране на гликемичния индекс след хранене.

Физиологични ползи от ферментиралия мороми оцет

Метаболитна регулация

Редовната употреба на мороми оцет оказва директно влияние върху метаболизма на мазнините и въглехидратите. Благодарение на високото съдържание на оцетна киселина и аминокиселини с разклонена верига (BCAA), организмът ускорява липолизата и трансформира мазнините в енергия по-

ефективно. Това подобрява цялостната енергийна ефективност, намалява чувството на умора и подпомага възстановяването след физическо натоварване.

Детоксикация и алкализиране

Ферментиралите съставки в мороми оцета активират чернодробната функция и улесняват елиминирането на токсини чрез урината и жлъчката. Продуктът има благоприятен алкализиращ ефект върху телесните течности, което създава среда, неблагоприятна за възпалителни процеси и оксидативен стрес. Това подпомага вътрешното равновесие и поддържа имунната устойчивост.

Подпомагане на храносмилането и чревната микрофлора

Органичните киселини и ензимите във ферментиралия оцет стимулират секрецията на стомашни сокове и подобряват разграждането на хранителните вещества. Това води до по-добро усвояване на витамини, минерали и протеини. Благоприятният ефект върху чревната флора ограничава разпространението на патогенни бактерии и допринася за здравословна имунна реакция.

Кардио-респираторна и антиоксидантна защита

Съдържащите се аминокиселини и биоактивни компоненти повлияват положително тонуса на съдовата система и спомагат за регулиране на кръвното налягане. Антиоксидантните свойства на оцета се дължат на присъствието на фенолни съединения и ензими, които неутрализират свободните радикали и предпазват клетките от преждевременно стареене. Това е от ключово значение за дългосрочното здраве на сърцето и мозъка.



Ферментирал оцет от Мороми (от остров Рюкю, Япония), 720 ml

Съставки:В 30 ml./дн. доза:%NRV*

Изолевцин

5 mg**

Левцин

8 mg**
Лизин6 mg**
Метионин1 mg**
Фенилаланин5 mg**
Тирозин6 mg**
Треонин5 mg**
Триптофан0.6 mg**
Валин7 mg**
Хистидин3 mg**
Аргинин11 mg**
Аланин11 mg **
Аспарагинова киселина18 mg**
Глутаминова киселина21 mg**
Глицин7 mg**
Пролин3 mg**
Серин6 mg**
Цистин4 mg**
Оцетна киселина360 mg**

*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна стойност

Хранителни стойности:В 30 ml:

Енергия

31 kcal

Протеини

0.12 g
Мазнини

0 g

Въглехидрати

7.71 g

Сол

< 0.01 g


720 ml

Забележка: При прием на лекарства се консултирайте с лекар преди прием. При свръхчувствителност или неразположение, преустановете приема и се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: От 30 до 90 ml дневно, разредени с вода или друга напитка.

Съхранение: На сухо място и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Itoh Kanpo Pharmaceutical Co., Ltd., Япония

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
Лош Добър
Notification Module
This is the sticky Notification module. You can use it for any sticky messages such as cookie notices or special promotions, etc.